Voiko halpa moottorisaha olla hyvä?

Halpahalleissa törmää joskus moottorisahoihin jotka maksavat alle sata euroa. Useimmat näistä ovat tietysti valmistettu kiinassa, ja halvimmat sahat saattavat lähteä mukaan jopa 79 euron hintaan, joskus tarjouksessa jopa vähemmällä. Voiko tällainen saha oikeasti toimia ja kestää?

Moottorisaha.net - Jonköping kiinalainen halpa moottorisaha

TM rakennusmaailma (10/11) testasi neljä kiinalaista, alle sata euroa maksavaa moottorisahaa, ja testissä todettiin mm. että jotkut sahoista kyllä toimivat yllättävän hyvinkin, mutta tekniset ratkaisut niissä ovat vanhoja, samoja mitä käytettiin 90-luvulla isojen merkkien sahoissa. Yksi sahoista muistutti paljon Husqvarnan vanhaa mallia, ja TM:n käyttämä asiantuntija yllättyi myönteisesti halpojen sahojen rakenteesta. Jonköping sahalla TM sahasi 40 tankillista ilman sen suurempia ongelmia.

Päivitys 07/2014:

Koneviesti testasi numerossa 10/2014 alle 50 € hintaista moottorisahaa, iskutilavuudeltaan 25,4 cm3. Pienten säätöjen sekä vaarallisen alkuperäisketjun vaihtamisen jälkeen, sahasta saatiin kelpo työkalu lautojen katkaisuun. Lue lisää Koneviesti-lehdessä.

Kun ostaa halvan moottorisahan, täytyy muistaa ettei sitä voi suoraan verrata kallimpiin laatusahoihin. Halvasta sahasta on eniten iloa niille jotka sahavat polttopuita pihalla, ei välttämättä metsätöissä. Varaosien saanti voi myös olla hankalaa tai mahdotonta, eikä sahan osien laatu vastaa kalliimpien sahojen.

Alle satasen sahojen kestoiästä on vaikeata sanoa mitään, ovat sen verran uusi ilmiö. Keskustelupalstoilla ovat kuitenkin halpojen kiinalais-sahojen omistajat verrattaen tyytyväisiä hinta/laatu-suhteeseen. Eräällä masinistit-keskustelupalstalla kiinalais-sahojen omistajat antoivat enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta (10-4), ongelmana oli ruuvien löystyminen, huono tasapaino ym, mutta kakkos- tai mökkisahaksi kiinalais-sahoja uskallettiin suositella. Eniten päänvaivaa näytti Power Craft-merkkinen saha tuottavan, ja se pärjäsikin huonosti TM:n testissä. Jonköping, ja Einhell-sahojen omistajat ovat sen sijaan melko tyytyväisiä ketjusahoihinsa hinta/laatu-suhteeseen.

Jonköping varaosia

Jonköping osia myynnissä varaosiksi (Kuva: Tori.fi)

 

Jos halvan moottorisahan ketjuun ja laippaan ei ole tyytyväinen, voi aina sijoittaa muutaman kympin ja hankkia laadukkaammat osat. Hyvä laippa ja ketju rasittavat myös konetta vähemmän.

Muista tarkistaa että välttämättömät turvaominaisuudet ovat kunnossa ennen kun käytät sahaa, esimerkiksi että ketjujarru toimii pitämällä sammutettua sahaa kiinni takakahvasta toisella kädellä ja pudottamalla laippaa kohti kantoa tai pölkkyä. Ketjujarrun pitäisi tällöin laukaista. Katso myös että ketjusieppo on olemassa ja että se on tukevasti kiinni.

Onko sinulla kokemuksia halvoista moottorisahoista? Jätä kommentti ja kerro muille lukijoille.

 

Tags: , , , ,

Kategoria: Osto-opas

Kommenteja (33)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. pinggi sanoo:

  Netti palstoilla paljon juttua käynnistyslaitteen hajoamisesta , itse olen huomanannut että vedettäessä käyntiin tulee vetää narusta ns ”tyhjät” pois ennen käynnistävää vetoa tämä varmasti lisää käynnistyslaitteen käyttöikää ja muutenkin saha lähtee vaivattomammin käyntiin.

 2. -toinen menossa .pitäisi kai isontaa laipan öjyreikää saa vähän öljyä ketjulle,vaikka säätö suurimmillaa.näin pakaasella purussa on hienojakoista ,joka tukkii öljyreijän.että laippa pitää muistaa puhdistaausein.ostin 15 tuuman laipan ,öljy ei kulje kärkipyörälle asti pakkasella ,aina jumissa kärkipyörä.mulla tossa 3 pantheria ,niissä öljyä kyllä meneesuhteessa 1+1/2 osaa.vaan kun panteissa kaasari irtoo välilaipsta ,ei viihti tehdä uusia kierteitä pyttyyn,(kai uusissa pultit jo menee suoraan sylinteriin.stilh se seuraaa.ukko 77v.lapuja pitä 30 kuutiota tehä joka talavi isommat pöllit 15 tuumainen just ylttyy läpi.isommat kiilalla halaki ,että jaksaa nostaa giljotiiniin.

 3. teemu remes sanoo:

  no tos tuli kokeiltuu metsuri merkkist sahaa. 7 tankillist sil sahas kunnes ketjujarrun lenkki hyppäs ketjunväliin ja sit lenteli osii pitkin puskii. en ite kyl mitään kiinan ihmet ostais, se oli veljen hankinta.

 4. Torpparin_poika sanoo:

  Jonköping 52 cm3 sahassa on ollut ongelmana käynnistinlaitteen hajoaminen.
  Hajoaminen = narupyörän ulompi laippa repeää irti.

  Varaosana on saanut hyvin halvalla/takuuseen tilanteesta riippuen. Varaosa on ollut koko vasen puoli narulla ja narupyörällä, sen kuin vaan pulttaat kiinni kiinni uuden (pitää pyöräyttää muutama mm käsin jotta asettuu).
  em. osan hinta ollut 10 €, esim. Forssan tavaratalo Hurrikaanissa.

  Toinen vika, mikä varaosissakin on ollut, on se, että kun vetää narusta, ehkä ei parhaassa linjassa ylöspäin, niin narun paine rikkoo sahan vasemman posken narunreiän ympäristön eli siitä lähtee pala pois.

 5. motorsaw sanoo:

  Ostin norrköping moottorisahan puuilosta 69e. Sama saha kuin jönköping ja taitaa metsuri sahakin olevan samalta tehtaalta. Tänään sahailin taas polttopuita. Käynnistyi kerta nykäisyllä vaikka edellisestä kerrasta oli vähintään puoli vuotta. Painavahan se on ja muovinen. Mutta tehokas ja hyvin terä puree ismopiakin rankoja.

 6. Tuossa juuri takuuaika meni umpeen ennen joulua, ja sen jälkeen ei Jonköping enää käynnistynyt. Eipä muuta kuin tutkimaan missä vika, ja löytyi se. Nimittäin kaasuttimen ruuvit löysällä ja kaasuttimen imukurkku puoliksi poikki, ja aina horasi ilmaa kun piti seosta saada. Eikä myöskään se polttoainepumppu toimi kun ei ole sitä alipainetta. Osat löytyi maahantuojalta ja taasen se toimii. Ostin sahan Huittisten Säästömarketista joka ei suostunut korvaamaan osien hintaa, ainakaan vielä. Tein valituksen kuluttajariitalautakuntaan. Saha muuten kestänyt ihan ihmeesti, ainakin jo kolmas ketjukin menossa kun noita koivuja kaataa, niin tyvestä löytyy aina hiekkaa.

 7. Matti Kärki sanoo:

  Ei ole kalliskaan saha hintansa väärti. Husqvarna 340 :sta irtosi bensaletku, huollon jälkeen öljyt alkoivat vuotamaan… Seuraavan huollon jälkeen vuoto jatkui edelleen ja taas korjattiin. Kolmannella kerralla huolto purki sahan ja ilmoitti, että korjaus maksaa 200 euroa, huollon mukaan kampiakselintiivisteet vuotaneet, ja öljyä vuotaa öljypumpuntiivisteestä ja öljysihdistä. Kävin hakemassa sahan huollosta, koneliike Olenius, sain sahan purettuna romukasana pahvilaatikossa takaisin. Käyttötunteja oli noin 100 tuntia 8 vuoden aikana. Kiitos.

 8. evp metsuri sanoo:

  Itse yllätyin kuinka mukavaa on sahailla rankoja pätkiksi
  Norrköping moottorisahalla.
  Käynnistyy todella hyvin kuumana ja kylmänä. Tankkien korkkien
  avaaminen ja sulkeminen onnistuu sen kummemmin pähkäilemättä.
  Stihl moottorisahan korkkien käsittelijän pitää olla taikuri.
  Teräketju puree puuta ahnaasti ja moottorissa riittää vääntöä
  vaikka ei vongukkaan 16000 kierroksella kuin palosireeni.
  Teräketju kyllä venyy reippaasti ensimmäisten tankillisten
  aikana mutta terävyys säilyy, säilyy ja säilyy.
  Taidanpa myös Stihliin ostaa kiinalaisen teräketjun kun niitä
  saa kolme kympillä!

 9. holger huuri sanoo:

  Ostin halpakauppa Hong kongista Deuzer merkkisen sahan, kerran lähti sekunniksi käyntiin ja siihen lopahti. Matkaa ja aikaa kuluisi ”romun” vaihtamiseen, joten otin terän ja tulpan irti ja loput heitin roskiin.

  Oli viimeinen ostos Hong Kong – halpakaupasta, enkä muuten suosittele yhdellekään vihamiehellekkään. Sellaista romua olen sieltä saanut ja vaihto on aina ollut hankalaa !!!

 10. matti seppäen sanoo:

  kyllä sitä ostaja hämmästyy kun vertaa kiinalaista ja esim euroopassa valmistettua sahaa.Molemmilla tekee justiin sen saman työn.ite oon aatellu ostaa jönköpin ja alkaa urakoimaan asuntoalueiden haittapuita nurin.loppuu tämä kirottu työttömyys.

  • Raul sanoo:

   Onko varmaa että saha on kiinalainen ?? Kokeilin eilen uutta norrköpingiä ja ilo havaita teho ja tasapaino ! Jos meinaat aloittaa tuon homman niin sulla pitää kyllä olla rautanen kokemus metsurin työstä tai hyvät vakuutukset ! Ite oon rämpiny 10v kesät talvet ym. paskakelit metässä ja ollu jopa suomen parhaita alalla ! Tuohon sinun miettimän hommaan tarvitaan paljon muitakin kiluja ja kaluja ennen kun alottaa. Ei pelkkä saha ja luulen osaavani riitä

 11. janne sanoo:

  Jönköpingin tai norrköpingin omistaja hoi! Onko ketjupyörä kiinteää mallia? Itsellä vemputtaa joka suuntaan kahden tankillisen jälkeen eikä sahaa puuta kuin vinoon. Eka saha kesti muutaman päivän, kahva purkautui atomeiksi ja öljyn tulo loppui. Paskahan se on!

  • Raul sanoo:

   Viilaajassa vika ! jos oot viilannu toisen puolen piikit lyhemmäksi niin varmasti rupee kiertämään ! Nyt on kyllä sahaajassa vika ja hanki ammattitaitoo ees vähän

 12. norrköping 99e sanoo:

  !. kesti useamman päivän ennen kuin kahva levisi metsään kiinnitysruuvin tipahtaessa metsään. Sitten loppuikin jo öljyn syöttö. Laippa vain savusi! Takuuseen sain uuden. Kesti 2 tankillista kunnes ketjupyörä antautui ja alkoi iskemään kipinää ja tuhosi ketjun. Taas uutta hakemaan. No sitä ei saanut edes kasattua! Ketjujarrukotelo ei mennyt paikalleen koska kiinnitystapit olivat niin vinossa etteivät osuneet kotelon reikiin! Liikkeessä ”huolto”mies hakkasi kotelon väkisin paikoilleen tuhoten tapeista kierteet! Sitten alkoi kiljumaan pää punaisena ja kassa palautti rahat. Ketjukin noissa on hanurista/kiinalaista laatua. Toisella puolen ketjua oli isommat hampaat ja kaikissa ketjuissa niin kovaa materiaalia ettei viila niihin pystynyt! Moottori noissa saattaisi toimia, mikään muu ei!

 13. Risto Keränen sanoo:

  Jönköpingistä ei ole kokemusta,mutta Hyundaista on.Tokmannin tarjouksesta ostettu 36cm3 99€.Vaihdoin heti pitkän laipan ja ketjun lyhyempään,kun sellainen tuolta varastosta löytyi,vaati vähän tuunausta.Pitkällä laipalla sahaus oli takkuilevaa,lyhyellä menee puuhun kuin kuuma veitsi voihin.Rankoja olen sahannut 20m3 ja saha on pelannut hyvin,käynnistyy nöyrasti ja hyvin ottaa kierroksia.Aika näyttää, miten saha pelaa pitkän päälle.

 14. einarimaalta sanoo:

  Kyllä nämä ihan hyviä sahoja ovat jos haluat kaataa vain tukkipuuta.Hieman raskaita karsimiseen.Erinomaisia vain hyvin vähän häiriöita.Suosittelen jos metsää ei ole paljon esim 100h tai vähemmän

 15. Raul sanoo:

  Noiden lukemieni kommenttien perusteella en antas teille edes sahaa käteen ! Senverran oon testannu norrköpingiä että ainoa vika voi tulla kovalla pakkasella kun kopat on kovaa muovia ! Muuten ihan tehokas sahattava eikä vikoja. Ketju vastaa jopa Oregonia ja kovaa sen pitääkin olla jotta turha pihistellä viiloissa tai ostakaa sähkökäyttöinen terän teroitin..ON HYVÄ ! Saha ei oo leka jotta merkkisahakin hajoaa yhtähyvin jos käyttää väärin

 16. raimo kul li sanoo:

  hyvä laite pieneen näpertelyyn. jos isompaan käyttöön esim yli 2000ha niin vaati jo molempiin käsiin omat sahat.

 17. jouni sanoo:

  kiitos kommenteistanne päätös on tehty käyn huomenna puuilossa ostamassa norrköpingin hinta naurettavat 79 e ostin 8vuotta sitten mc cullochin hintaan 99 e muuten pelannu hyvin mut ketju jarru on jo väsähtänyt mukavavaa loppuvuotta kaikille metsämiehille ja mökkisahureille

 18. llas sanoo:

  Olen kokeillut sahaa ja ensimmäisenä huomaa kuinka tehoton saha on painoon ja kokoon nähden kun vertaan sitä muihin sahoihin.Saha kun taitaa painaa sahauskunnossa tankattuna tuolla lyhyellä laipalla 7kg nurkilla tai enemmän.

  Laadussa ja osissa on tottakai menty matalan riman yli ja tärinää on enemmän kuin merkkisahoissa. Varaosien kattava saatavuus heikkoa ja luulen että sahassa tulee ilmi vikoja joita ei merkkisahoissa tule. ( toivottavasti ei vahinkoja)

  Jos olet sahannut ja työskennellyt ennen merkkisahoilla niin harva ostaa tälläisen edellämainittujen ”vikojen” takia kun ei sitä osaa arvostaa jolloin myös se 80eur tuntuu todella kalliilta.

  Sama jos vertaa fiskarsin halkomakirvestä ja jotain kiinalaista 20 eur isoa painavampaa halkomakirvestä jossa terän muoto huono.

 19. pertti k sanoo:

  Äläkää ostako!
  Jos tarvitte sahaa talvella. Startti hajoaa, eikä varaosat sovi 1:1:een.

  Siis älkää ostako jos arvostatte aikaanne ja mielenrauhaanne.

 20. Metturi sanoo:

  Ihan uteliaisuuttani ostin Jonköping moottorisahan 69 eurolla,tässä jotain kokemuksia.
  Käynnistyvyys on huippuluokkaa kylmänä ja kuumana ja normaalissa asennossa käy tyhjäkäyntiä mukisematta,kertaakaan ei ole sammunut itsekseen 14 tankillisen aikana.
  Bensatankin korkkia en aluksi saanut pitämään mutta kun käänsin korkin kumitiivisteen toisinpäin niin vuotaminen loppui.
  Alkuvaiheessa kiinnitin huomiota vetorattaan ehkä turhan suureen heiluntaan ja jonkin
  laiseen ääntelyyn terän pysähtyessä tai kiihtyessä.
  Irrotin kytkimen ja laitoin neulalaakerille kunnon vaseliinit ja lisäsin yhden prikan kytkimen
  ja vetorattaan väliin joka lopetti päittäisliikkeen.
  Jossakin vaihessa huomasin että saha alkaa rykiä jossakin asennossa jos bensa vähissä.
  Bensaletkun pää tankissa oli vasemmassa takanurkassa joka on huonoin mahdollinen,
  siirsin letkun pään oikeaan etukulmaan ja ryintä loppui.
  Jossakin vaihessa takakahvasta katkesi ja putosi joku muovinen tappi jonka tarkoitusta
  en oikein ymmärtänyt,sai sahan puolelle kaasulle tai jotain,tarpeeton.
  Terä on kestävä mutta toisaalta pitää kiristää melko usein,tein ylispuuhakkuita 13 tankillista ennen ensimmäistä teroitusta.
  Säätöruuvit on melko hankalia löytää,säätöruuvien kumiset reiät ja ruuvit
  ei aina ole täysin linjassa.
  Säätäminen kuitenkin onnistui ja sain sahan laulamaan iloisesti muutaman
  sisäänajo tankillisen jälkeen.
  Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen ostokseen ja suunnittelen toisen
  samanlaisen hankintaa,on tienannut itsensä jo moneen kertaan.

 21. Henri Liesjärvi sanoo:

  5 vuotta osimoilleen ku ostin kirpputorilta ton varmaan kaikkien tietämän metsuri sahan.hyvä jos kerran sahattu.siinä oli uus oregonin laippa ja ketju,ja paketis toiset mokomat mukana.20e hinta. Varma olin ettei sahalla mitää tee,hilppeiden takia ostinki,mutta niin on vaan toiminu vaikka tukkia on itelle tehty ja polttopuuta jotai kymmeniä motteja joka vuosi.Narusta vaan kiinni ja aina lähtee.laippoja kylläki kolmas menossa,eka väänty konkelon kanssa taistellessa nokastaan,toinen kulu kun ei tullu öljyä kunnolla,katotaa josko tämä kolmas jo kestäis kunhan ei ite enempiä hölmöile..Ja tuon voi antaa kökkämiehillekin kouraan,niin harmita kun jos tilhen särkisivät.. Kaipa tuo hintansa on haukkunu vai mitä meinaatte?

 22. Esa M sanoo:

  millainen vara teräketju sopii Axa moottorisahaan
  terän pituus on 40cm.samoin varalaippa
  ei tullut kysyttyä sahaa ostaessa

 23. Esa M sanoo:

  peruutettu

 24. Jani Sukuvaara sanoo:

  Jonköping tuli heräteostona ostettua 89 eurolla Tuontitukusta, vähän niin kuin kokeille. Odotukset eivät olleet korkealla kun kevättalvella koivumetsään lähdin, mutta on vain pakko alkaa uskomaan tuohon sahaan, kun 70m3 koivuja sahattiin. Sammutusvipu katkesi heti alussa ja tankin sihti ja takaiskuventtiili vaihdettiin koska alkoi köhiä lopputankista, mutta tämäkin korjaantui. Nyt syksyllä olen hommannut timmerjig moottorisahan halkaisuohjaimen lankkujen sahaamiseen, pystyynkuolleita kuusia olen sahannu muutaman kymmenen metriä lankuiksi ja nikottelematta saha pauhaa täysillä kieroksilla. Ehdottomasti hinta laatu suhde kunnossa.

 25. Hirsimökin rakentanut sanoo:

  Minulla ollut metsurisaha Stihl 026 n. 20 vuotta. Aina pelaa, yksi laippa on kulunut vinoksi ja ketjuja on mennyt vuosien saatossa. Nykyisin on hiukan jäykkä vetää käyntiin. viimeistään kymmennellä nykäsyllä jutkasee. Mitään huoltoja ei ole tehty, muuta kuin vetonarun jousi vaihdettu laipan lisäksi.

  Ostan seuraavaksi Stihl MS 211 mökkisahan.

 26. Ei_halpista sanoo:

  Ostin halpis hyundain pari vuotta sitten tokmannilta. Halpa oli, alle 100 €. Muutenhan moottori olisi pelannut hyvin mutta jos kiristi laipan ruuveja ’riittävästi’ teräketju ei jaksanut pyöriä. Käynnistin ei palauttanut käynnistinnarua takaisin kuin muutaman kerran avaamisen jälkeen. Kannonpäässä sitä piti usein säätää, jotta voisi taas vähän aikaa sahata. Niinpä sitten meninkin moottorisaha ostoksille ja ostin stihl ms 251. Sen jälkeen loppui säätäminen. Älkää hyvät sahailijat erehtykö halpissahoihin. Ostakaa varma peli, johon voitte luottaa. Kyllä tuhlattu aika on paljon kalliimpaa kuin kerran maksettu kunnon saha. Erehdyin myös ostamaan halpis ketjuja Puuilosta. No ei se monta tuntia kestänyt, kun jo katkesi, ehkä kertaalleen terotettu. Kyllä niissäkin kannattaa ostaa laatua ja unohtaa halpikset.

 27. Aki Domander sanoo:

  Ite ostin tossa syksyllä merkkokauppa.comista Takoi merkkisen ja siinä ketti vaan venyy ja venyy koht varmasti paukkuu poikki. Muuten hyvä ja vahva kone, 18″ laipalla. Mutt pakko hommata siihe joku toine ketti ett ei käy huonosti. Öljyt toimii iha ok, vaikka käytänkii auton vanhoi mootttoriöljyi

 28. Jussila sanoo:

  Meinasin ostaa ensin Puuilosta sen Norrköpingin moottorisahan, kun halvalla olis saanu vain 89€ mutta sitten kun kuulin että niissä on useasti noita kaasutin vikoja ja ketjujarru on kuulemma nopeaa kulutus tavaraa, ostin sitten Motonetista 130€ Homelite HCS 3455B moottorisahan ja hyvin on pelannu paitsi ainoa miinus. Homeliten omassa laipassa ole mitään kehumista, saa kylläkin tuossa keväällä ennen kuin polttopuu hommat alkaa, niin ajattelin hommata siihen Oregonin laatulaipan, sekä muutamat ketjut ja viilat, niin alkaa nuo polttopuu hommat sujumaan paremmin.

 29. Timo Timpuri sanoo:

  Kiitti kommenteista! Tilaampa 60 kympin Jonköpin…
  Jonseretteja on siunaantunut sattumalta jp 3 ja kaikkien kanssa ongelmia sekä käyntiin lähdön että sammumisen kanssa … huoltoihin mennyt samanverran kun ostohintoihin… ensimmäinen ei lopuksi suostunut käymään ollenkaan … mutta mikään ei korvaa sitä kun homma jää metässä kesken…

 30. Hannu K. sanoo:

  Jönköpingillä neljäs vuosi menossa mökkisahana. Monta puuta on kaadettu ja tuulenkaatoja pilkottu. Ei pahaa sanottavaa.
  Vaihdoin heti alkuun pidemmän terälaipan ja ketjun Oregonin valmisteisiin. Samoin epäilytti kiinalainen sytytystulppa ja se vaihtui Boschin tuotteeseen.
  Noissa on heti huomattava että kaasuttimen tehdassäädöt on missä sattuu. Nyt lähtee käyntiin kylmänä ja talvioseisonnnan jälkeen toisella vedolla ja lämpimänä tankkauksen jälkeen ensimmäisellä vedolla. Se täyden tehon säätö ei ole siinä missä ottaa eniten kierroksia vaan huomattavasti rikkaammalla. Monet säätävät sen väärin. Seos on sahatessa liian laiha eikä voimaa ole. Pahimmassa tapauksessa leikkaa kiinni.
  Voimaa on riittävästi isonkin puun kaatoon eikä ala hyytyä.
  Toisena sahana on McCulloch. Pienitehoinen ja kevyt niin sopii paremmin oksien karsimiseen. Kaikissa laitteissa pitää muistaa käynnistäessä vetää narusta ensin löysät pois. Hajoaa se vetolaite kalliimmissakin vehkeissä väärällä käytöllä. Polttoaineena olen käyttänyt pienkonebensaa suoraan mittarista ostettuna ja itse sekoittanut kaksitahtiöljyn joukkoon. Paljon halvempaa kuin valmiina kannussa.
  Nykyinen normaali mittaribensa on sellaista ettei mikään laite enää keväällä toimi kunnolla ilman kaasuttimen puhdistusta, jos ei syksyllä ole käyttänyt tyhjäksi.

 31. ukko maalta sanoo:

  Norrköping sahasta kokemusta ja ihan paskahan se on. Kuluttaa älyttömästi bensaa, bensatankin korkki vuotaa jos ei asettele tiivistettä huolella, käynnistimen narupyörä temppuilee, teräketju venyy kuin kuminauha, ryypyn vipu irtoilee, purukopan ja kaikkien suojusten irroittaminen ja kiinnitys tuntuu huteralta kuin halpaa leikkikalua purkaisi. Yleinen sahaustuntuma hyvin karu ja askeettinen.Todella käteen käymätön mutta varmaakin pääpiirteissään kestävä koska ei sillä kukaan vakavissaan sahaa. Toki parempi kuin ei moottorisahaa ollenkaan
  Tokmannilla näkyy olevan uusi täky siimassa, eli Brücke moottorisaha. Ainakin kuvan ja teknisten tietojen perusteella ihan kelpo peli. Mutta niinhän ne kaikki Tokmannin tavarat tuppaavat kuvien perusteella olevan, sitten käytössä se rihkama ominaisuus paljastuu. Toki Tokmanni myy myös tunnettujen valmistajien laatutavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *